TURNHOUTSE SNAAR (O.L.V. EVA VERMEEREN)

24/04/2024
AANVANG 20u00
DEUREN 19u30 

TICKETS

De "Turnhoutse Snaar" is een kamerorkest van strijkers, dat opgericht werd in 2001 door enkele enthousiaste muziekliefhebbers uit Turnhout en directe omgeving. Het strijkorkest telt momenteel 19 leden.
Elk optreden met dit orkest is een ware belevenis en neemt de luisteraar mee naar vervlogen tijden met mooie programma's van barok tot romantische klassieke muziek, met zowel bekend tot onbekende melodieën en prachtige vioolsolo's. De Turnhoutse Snaar specialiseert zich tegenwoordig ook in filmmuziek programma's zoals "Concerto d'amore " en "Welcome to the Oscars". Hier wordt de muziekliefhebber ondergedompeld in de wereld van de filmmuziek. Concerten vol actie, emotie en ontroering. Zo worden zij bij gelegenheid vergezeld van Opera zangeres Hanne Roos. Sinds 2018 gaven zij met deze programma's een 20-tal concerten in gerenommeerde concertzalen zoals Amuz, Elzenveld, Klooster van de Grauwzusters en de Carolus Borromeus te Antwerpen, aslook in de Oude Abdij te Drongen en de Duif te Amsterdam
voor een internationaal publiek.

Eva Vermeeren is al sinds het ontstaan de drijvende kracht achter de Turnhoutse Snaar. Ze combineert haar pedagogisch - didactische achtergrond en haar ervaring als kamermuzikante. Zo stuwt ze het ensemble voorwaarts. Steeds op zoek naar passende klassieke muziek en filmmuziek die ze niet zelden arrangeert. Door de ervaring die Eva opdeed in binnen-en buitenland neemt ze ook regelmatig een solostuk voor haar rekening in het repertoire van de Turnhoutse Snaar.

Leden van de Turnhoutse snaar zijn:
Eva Vermeeren, Jef Dresselaers, Isabel François, Hans Thys, Edith Verboven, Annick Verboven (eerste violen), Pascale Hepp, Sofia Baliashvili, Marie-Christine Boone, Paul Heirman, Saskia Michielsen, Tinne Verheyen (tweede violen), Goele Vermeeren, Dorien Janssens, Lies Van Tornhout (altviolen), Katrien De Vos, Imelda Lauwers, Frank Standaert (celli), Frits Jochems (contrabas)