GUY SWINNEN

06/04/2024
AANVANG 20u00
DEUREN 19u00 

TICKETS

Aanvankelijk scoorde hij hoge ogen met de legendarische The Scabs die tot tweemaal toe een plaats wisten te veroveren op de affiche van Torhout/Werchter ('83 en '92) en die drie gouden albums op hun conto hebben. Hun evergreen 'Hard times' staat nog jaarlijks in allerlei lijstjes en is vaste kost in elk zichzelf respecterende gitaarschool.

In 1997 startte hij een solocarrière en bracht hij al zeven albums uit. Met het laatste album 'Rock ain't dead (it just smells funny)' keert hij met de Guy Swinnen Band terug naar zijn oude liefde, de rock & roll. Met de huidige bezetting van deze groep heeft Swinnen naar eigen zeggen terug een vriendenkliek te pakken die muzikaal op één lijn zitten. GSB is een goed geoliede rockmachine waar het speelplezier van af druipt en dat is ook te merken op hun recentste album en hun vele concerten. 'The band is undeniable' zei een New Yorkse collega ooit.

In 2005 won hij het survivalprogramma 'Stanley's Route' en in 2015 wist hij vriend en vijand te overtuigen in de allereerste jaargang van 'Liefde voor muziek', dat maar om aan te tonen dat hij van meerdere markten thuis is. Hij is ook sinds 2010 een overtuigde peter van Te Gek!?, een organisatie die zich inzet om het taboe rond geestelijke gezondheid te doorbreken.