CONCERTEN

KILLER - WHITE HEAT - G.U.S.T

22/04/2023
AANVANG 19u45
DEUREN 19u00

                                                                TICKETS

KILLER

Promo album release show of new album: Hellfire.

Belgische trots van de heavy metal KILLER (opgericht in 1980 door Paul "Shorty" van Camp en Fat Leo) beleefde hun doorbraak met hun eerst album Ready for Hell (1981) met daarna nog meerdere succesvolle albums.  in Januari 2023 brengen ze  hun nieuwe album Hellfire uit. Natuurlijk hoort hier een release show bij! Op de setlist zullen zeker de klassiekers niet ontbreken!

https://www.facebook.com/Killermetalbelgium

WHITE HEAT

Eind jaren 70 besloten Rob en Dirk, twee gitaristen uit Antwerpen, dat ze genoeg nummers hadden om een band te vormen en er mee "on the road" te gaan. Dit was het begin van WHITE HEAT. In de vroege jaren 80 wonnen hardrock bands aan populariteit en in 1981 opende WHITE HEAT voor Ted Nugent in Vorst Nationaal, Brussel en ze kregen een platencontract aangeboden bij Mausoleum Records. In 1982 kwam hun eerste titelloze album "White Heat" uit. Dit gaf hen meteen de status van grootste hardrockband van België en heel veel mogelijkheden om live te spelen. Na een hele lange stilte besloten Rob en Dirk in 2020, in volle coronacrisis, dat het tijd was om White Heat terug nieuw leven in te blazen. 

https://www.whiteheatbe.com/

G.U.S.T.

G.U.S.T. (op zijn Engels...maar Gust voor de makkers) is een three piece uit regio Turnhout. Na wat jammen in andere bands was het tijd om met wat nieuwe riffs te vozen.
“G.U.S.T. brengt vette en ruige rockmuziek waarop we maar al te graag willen losgaan. Het vers triootje zorgt voor uitdagend gebrul, rammende gitaren en bombastische drums." - Dansende Beren

G.U.S.T.


CLURICAUNS

29/04/2023
AANVANG 21u00
DEUREN 20u00

TICKETS

De Turnhoutse folkrockband Cluricauns bouwde ooit een glazenvullende live-reputatie opgebouwd met muziek, die duidelijk geïnspireerd was door bands als The Levellers en The Pogues. Ze hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld naar een meer eigen repertoire waarin echter nog steeds folky inspiratie wordt opgetuigd met rock-elementen.

De Cluricauns hebben een patent op vrolijke melodieuze songs.Na ruim 10 jaar optreden in binnen- en buitenland zijn ze uitgegroeid tot een meer dan solide podiumband.

CLURICAUNS

BAT EYES - JACK VAMP & THE CASTLE OF CREEP

05/05/2023
AANVANG 20u00
DEUREN 19u00

TICKETS

BAT EYES

Bat Eyes is een Belgische indierockgroep uit Gent bestaande uit Koen Wijnant (zang, gitaar), Luna De Bruyne (zang, basgitaar), Tomas Serrien (drums) en Birger Ameys (gitaar).
Bat Eyes werd opgericht in 2019. Frontman Koen Wijnant (Arquettes) had een aantal demos opgenomen en wilde een volwaardig album maken waarvoor hij de hulp inschakelde van vrienden. In maart 2020 verscheen hun debuutsingle 'Loria'. Datzelfde jaar werd de bezetting met de komst van Birger Ameys uitgebreid van drie naar vier. In mei volgde de single 'You're the Breeze'. Wijnant had het nummer al geschreven toen hij nog in Arquettes speelde, maar hij vond het niet passen bij de muziek die die band maakte.
In 2021 bracht Bat Eyes een titelloze ep uit. Alle nummers van de ep zijn als single uitgebracht; na 'Loria' volgden in 2021 achtereenvolgens 'Saving Up', 'Belly' en 'I Don't Mind'.

JACK VAMP & THE CASTLE OF CREEP

In het Belgisch Limburgse Hasselt groeit en bloeit de muziek als nooit tevoren. Uit de kruisbestuiving van Muziekodroom, Club 45, Werf, Farrm en PXL Music ontstaat de ene na de andere prachtige soort die de omgeving verder inspireert. In een paar maanden tijd is daar ook Jack Vamp ontloken. De debuut EP is er, de eerste optredens volgen. Een avontuurlijk gesprek vol muzikale passie met Arthur Boussiron en zijn alter ego Jack Vamp. Ook al wil Jack Vamp een wereld creëren waarin de zon nooit schijnt, toch klinkt deze debuutsingle heel vrolijk. Uptempo drums, 'shiny happy' gitaren en keyboardklanken zijn de ingrediënten van een song waar je instant vrolijk van wordt. Deze nieuwe band heeft een origineel geluid en een aanstekelijk single onder de arm. Deze kerels zouden wel eens groot kunnen worden. Kwamen Jack Vamp & The Castle Of Creep van over het kanaal dan was deze band zeker "the next big thing". 

ABSYNTHE MINDED

09/06/2023
AANVANG 20u00
DEUREN 19u00

ABSYNTHE MINDED

Na een afslag richting theaterland in '22, waar Absynthe Minded hun 20-jarig bestaan met verzamelaar 'Saved Along The Way - The best of Absynthe Minded' vierde - duikt het quintet rond Bert Ostyn terug de vertrouwde concertzalen en festivalweides in. Met nieuw werk - hun zevende album 'Riddle Of The Sphinx' dateert alweer uit '20 - in het verschiet komen ze alvast warmdraaien met een nieuwe drummer in de rangen, fris gewassen en volledig onder stoom richting nieuwe muzikale avonturen.

Absynthe Minded is Bert Ostyn (zang/gitaar), Sergej Van Bouwel (bas), Toon Vlerick (gitaar), Laurens Dierickx (keys) en Laurens Smagghe (drums).

ROUFAIDA

Soms zijn er artiesten waarvan de release van hun eerste single aanvoelt als een adem die lang ingehouden werd, maar nu eindelijk op de wereld mag losgelaten worden. Zo is het met Roufaida, een Nederlandse singer-songwriter met Marokkaanse roots die met een bezwerende indiepop geluid haar Noord-Afrikaanse achtergrond alle eer aandoet. Op haar 27e kan Roufaida al enkele mooie adelbrieven voorleggen: met het project Southbound won ze de Grote Prijs van Rotterdam, een muziekwedstrijd voor aanstormend talent, en ze speelde al solo in de voorprogramma's van Eefje de Visser, Balthazar en Kids With Buns (Vosselaar). Nu is het tijd voor haar om uit de schaduw en in de spotlights te treden en dat doet ze met haar allereerste single "Don't Bend".

MAMA'S JASJE

14/10/2023
AANVANG 20u00
DEUREN 19u00

TICKETS

Dagboek van een zanger
Peter Vanlaet grasduint in zijn 33-jarige carrière en kiest zijn meest autobiografische nummers. Zowel nummers van Mama's Jasje als intieme liedjes van hem als soloartiest komen aan bod. Peter schuwt daarbij de persoonlijke verhalen niet. In een sfeervolle setting, met een handvol topmuzikanten brengt hij in Dagboek van een zanger tekst en muziek die door merg en been gaan

Met:
Peter Vanlaet - zang
Bert Verschuren - gitaar
Didier Deruytter - keyboard
Chantal Kashala - backing vocals

VERRASSING

27/10/2023

Meer informatie volgt binnenkort.

BARK - CATALYST - HOPE ERODES

02/12/2023

Meer informatie volgt binnenkort.

JELLE CLEYMANS

09/12/2023
AANVANG 20u00
DEUREN 19u00

TICKETS

Roubaix
Als we vallen, moeten we opnieuw rechtkrabbelen, niet twijfelen en gewoon weer die fiets op. En gewoon blijven trappen.
Als ons gezicht onherkenbaar besmeurd is door de modder, dan vegen we het weer schoon. En gewoon, gewoon blijven trappen.
Op onze zoektocht naar het grootste geluk, moeten we af en toe een beetje afzien. Dat hoort er nu eenmaal bij. Maar als we dat doen, dan wacht de velodroom op ons als opperste beloning.
Roubaix is Cleymans' vierde soloalbum. In zijn eigen, frivole stijl brengt hij samen met zijn vijfkoppige band een ode aan het struggelen. Hij probeert de schoonheid van het afzien te grijpen in een dozijn nieuwe songs. Want niemand ontsnapt aan een gezonde portie twijfel of tegenslag. Ook een zanger niet. Dan kunnen we het maar beter proberen te omarmen. Dan kunnen we er maar beter mee aan de slag. Er af en toe om huilen. Maar er vooral een goeie geut om lachen.
Sommigen zijn een vlakke tijdrit, maar wij, wij zijn Parijs-Roubaix.

https://www.jellecleymans.be