CONCERTEN

MAMA'S JASJE

14/10/2023
AANVANG 20u00
DEUREN 19u00

TICKETS

Dagboek van een zanger
Peter Vanlaet grasduint in zijn 33-jarige carrière en kiest zijn meest autobiografische nummers. Zowel nummers van Mama's Jasje als intieme liedjes van hem als soloartiest komen aan bod. Peter schuwt daarbij de persoonlijke verhalen niet. In een sfeervolle setting, met een handvol topmuzikanten brengt hij in Dagboek van een zanger tekst en muziek die door merg en been gaan

Met:
Peter Vanlaet - zang
Bert Verschuren - gitaar
Didier Deruytter - keyboard
Chantal Kashala - backing vocals

FRANK VANDER LINDEN

27/10/2023
AANVANG 20u30
DEUREN 20u00

TICKETS

FRANK VANDER LINDEN: ZANGER/GITARIST
Een man trekt zijn jas aan en gaat de baan op. Hij neemt zijn gitaar
en reist naar een plek waar mensen naar zijn songs en verhalen
komen luisteren.
Dat doet hij al jaren, meestal met De Mens, maar soms, zoals in
2009 en 2018, en nu in 2023, helemaal alleen, of hoogstens
begeleid door meesterpianist David Poltrock.
Onder zijn arm zitten een aantal covers (van De Mens en anderen),
maar vooral songs uit zijn solo-albums "Frank Vander linden" (met
"In de walszaal") en "Nachtwerk" (met het klassieke "Ik dacht aan
een vrouw"), en zeker ook uit een in 2023 te verschijnen
werkstuk.
Zonder De Mens schrijft en speelt Frank Vander linden
bedachtzamer. De teksten krijgen nog meer aandacht, het vloeiend
gitaarwerk springt naar voren. De piano van kompaan David
Poltrock benadrukt de intieme, diepsnijdende sfeer. De zaal kan
lachen èn huilen. Een man, zijn gitaar, zijn muziek. Intensiteit
gegarandeerd.

BARK - CATALYST - HOPE ERODES

09/12/2023
AANVANG 20u00
DEUREN 19u00

TICKETS

JELLE CLEYMANS

09/12/2023
AANVANG 20u00
DEUREN 19u00

TICKETS

Roubaix
Als we vallen, moeten we opnieuw rechtkrabbelen, niet twijfelen en gewoon weer die fiets op. En gewoon blijven trappen.
Als ons gezicht onherkenbaar besmeurd is door de modder, dan vegen we het weer schoon. En gewoon, gewoon blijven trappen.
Op onze zoektocht naar het grootste geluk, moeten we af en toe een beetje afzien. Dat hoort er nu eenmaal bij. Maar als we dat doen, dan wacht de velodroom op ons als opperste beloning.
Roubaix is Cleymans' vierde soloalbum. In zijn eigen, frivole stijl brengt hij samen met zijn vijfkoppige band een ode aan het struggelen. Hij probeert de schoonheid van het afzien te grijpen in een dozijn nieuwe songs. Want niemand ontsnapt aan een gezonde portie twijfel of tegenslag. Ook een zanger niet. Dan kunnen we het maar beter proberen te omarmen. Dan kunnen we er maar beter mee aan de slag. Er af en toe om huilen. Maar er vooral een goeie geut om lachen.
Sommigen zijn een vlakke tijdrit, maar wij, wij zijn Parijs-Roubaix.

https://www.jellecleymans.be

FIXKES

03/02/2024
AANVANG 20u30
DEUREN 20u00

TICKETS

Haast geruisloos is Fixkes uitgegroeid tot een blijvertje. Er was die enorme binnenkomer kvraagetaan, in 2007 alweer, en daarna werd het een pak stiller rond de Antwerpse band, maar Fixkes bleef wel bezig. Bleef schaven aan teksten en nummers, ruilde het breekbare al eens in voor een vuile gitaarsolo of een streep hiphop. En werd beter en beter. Altijd met die geestige, al dan niet ironische blik op de kleine kantjes van het leven, verpakt in een intussen stevig lijstje aan gewoon goeie songs. Check ze maar: Dardennen, Neukvriendje, Koriander van den Turk, Nooit niks, Goochelmonnetje, Ongelukkig, Buitenmens, Ik weet niemand... Het moet zowat het meest gehoorde compliment na een optreden van Fixkes zijn: 'Ik wist niet dat jullie zoveel goeie nummers hadden.'

De teller staat intussen op vier albums. Voor ze aan nummer vijf beginnen, is het eerst tijd voor iets anders: een verzoekjestournee!

Hoe zou Ongelukkig klinken in het Engels? Spelen jullie Ik eb tijd nog eens? Iets van de Beastie Boys? Of Louis Neefs? En mag ons Astrid mee trompet komen spelen op kvraagetaan of een tekening komen maken tijdens Vilamarxant? Stel ze maar, al je vragen, de jury zal vervolgens streng maar redelijk rechtvaardig beoordelen of ze een plekje krijgen in de - opgepast, voorspelbare woordspeling - 'Vraagetaan Fixkes'; de eerste theatershow van Fixkes ooit.